Kwaliteit & ambacht
van den Brand orthopedie

- Wat kunnen orthopedische oplossingen voor mij doen?

Goed vervaardigde schoenen zijn dé basis voor het lichaam. Persoonlijk loopcomfort vermindert allerlei klachten aan uw rug, gewrichten en spieren óf bijvoorbeeld pijn als gevolg van reuma of een blessure. Bovendien voorkomt dit nieuwe problemen.

- Hoe verzorg ik mijn schoenen?

Wij geven u een handleiding voor goed onderhoud bij uw nieuwe schoenen. U doet er goed aan een schoenlepel te gebruiken. Maak sluitingen helemaal open en poets minimaal één keer per week uw schoenen. Gebruik daarna een onderhoudsspray. Lucht de schoenen regelmatig en zet ze niet bij de verwarming om te drogen als ze nat zijn. Tot slot doet u er goed aan zolen en hakken op tijd te vervangen.

- Wat moet ik meenemen naar de eerste afspraak?

Uw verzekeringspas en de verwijzing van uw specialist. Denk aan de orthopedisch chirurg, revalidatiespecialist, reumatoloog of dermatoloog.

- Welke metingen verrichten jullie?

Wij meten uw voeten nauwkeurig op en maken afdrukken. Ook analyseren we uw manier van lopen.

- Hoe gaat het passen?

Voor het passen van uw eerste paar gebruiken wij vrijwel altijd een pasfolie. Zo brengen wij in kaart waar eventuele drukplekken kunnen ontstaan. Daarnaast voelt u met de pasvorm van de leest al hoe het voetbed, de hakhoogte, de wreef, etc. wordt. Soms maken wij een proefschoen om thuis uit te proberen.

- Wanneer kan ik mijn schoenen ophalen?

Wij streven ernaar uw (semi)orthopedische schoenen binnen twee maanden te leveren. Uw nieuwe schoenen passen we nog een keer om te kijken of u helemaal tevreden bent. Ook maken we een controleafspraak.

- Betaalt de verzekering mijn orthopedische schoenen?

Uw orthopedische schoenen vallen onder de basisverzekering. De eigen bijdrage is bij iedere verzekering hetzelfde, maar de gebruikstermijnen verschillen. Wij factureren uw schoenen rechtstreeks aan de verzekering. Uw verzekering handelt een eventuele eigen bijdrage met u af.

- Wanneer heb ik recht op nieuwe schoenen?

U kunt na 3 maanden een reservepaar laten maken. Het tweede reservepaar veelal na 15 maanden, maar dat is afhankelijk van uw verzekering.

- Hoe lang heb ik garantie op mijn schoenen?

Er geldt een garantietermijn van 3 maanden op de pasvorm en 6 maanden op het materiaal. Slijtage door gebruik valt niet binnen de garantie.

- Wanneer vindt de eerste controle plaats?

Doorgaans komt u na 3 maanden op controle. Als u klachten hebt, maken we uiteraard eerder een afspraak.