Kwaliteit & ambacht
van den Brand orthopedie

Vergoedingen

Geld terug via verzekering

Meestal vergoedt uw zorgverzekeraar een groot deel van de kosten voor uw schoenoplossing. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Daarnaast geldt er een wettelijke bijdrage die voor eigen rekening is; de Wettelijke Eigen bijdrage voor 2023 is voor verzekerden jonger dan 16 jaar € 63,00 per paar. Vanaf 16 jaar is de WEB € 126,00 per paar.

Regels van verzekeraars

Meestal verloopt de verstrekking van de machtiging en de afwikkeling van de vergoeding door zorgverzekeraars soepel. Daarvoor is het echter belangrijk dat u de regels in acht neemt. De specifieke voorschriften die bij u van toepassing zijn, leest u in uw polisvoorwaarden.

Voor (semi)orthopedische schoenen geldt:

  • Voor de eerste aanvraag heeft u altijd een verwijsbrief van de specialist nodig.

  • Na uw eerste paar, mag u na drie maanden een reservepaar aanschaffen.

  • Gebruiksduur is vijftien tot achttien maanden (per zorgverzekeraar verschillend), hierna kunt u nieuwe schoenen aanvragen.

  • Bij verschillende verzekeringen kunt u om de drie jaar een reservepaar laten maken.

  • Kinderen onder de zestien jaar komen iedere negen maanden in aanmerking voor ander schoeisel (bij extreem snelle groei kan dit nog frequenter zijn). De verzekering vergoedt echter geen reservepaar.

Kennis van vergoedingen

Schoentechniek is ons vak en onze passie, daarom weten we inmiddels ook al veel over vergoedingen en verzekeringen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op: wij helpen u graag!